• FÖR UNGA
  • FÖR YRKESVERKSAMMA
MIN STORY är SE BARNEN:s vlogg. Den började sändas 20 november 2020, på Barnkonventionens 31 födelsedag, vilket i dag ses som den internationella barndagen i Sverige.

I MIN STORY undersöker vi vad som händer när vi bryter tystnaden och ungdomar får ett utrymme att berätta om sina erfarenheter av våld i hemmet. Vi möter våra unga ambassadörer som delar med sig av hur deras erfarenheter har påverkat och format dem i livet. Dessutom möter vi vuxna som träffas barn och unga i sitt arbete – från jourchattare, lärare och socialsekreterare till psykologer, poliser och politiker.

Vloggavsnitten släpps varannan vecka på tisdagar, och går även att se via Youtube.

Vloggen Min Röst är en del av initiativet SE BARNEN som drivs av Film and Tell.  Partners är Allmänna Arvsfonden, Gålöstiftelsen, Ersta diakoni, Rädda Barnen, Postkodsstiftelsen, Ericastiftelsen, Brottsofferjouren Sverige, Sofia Församling, Sveriges Psykologförbund, Stockholms domkyrkoförsamling, Bertha BritDoc Connect Fund, Karlstad Pastorat, Somaya Kvinno- och Tjejjour och RIKU.

Ansvarig utgivare: Oscar Hedin
Projektledare: Rosanna Endre
Redaktör och producent: Hedda Tingskog


Det är inte dig det är fel på!
4
January 12, 2021
Varför brinner vi för barn som har erfarenheter av våld i hemmet? I 10 år har vi på SE BARNEN jobbat för att barn som ser, hör och känner till våld i hemmet ska få stärkt skydd och upprättelse. Möt Myrra Franzén, den tidigare projektledaren, berätta om hur det gick till att få en lagförslagsomröstning på bordet och hör ambassadören Felicias egna ord om hur hon har påverkats av att uppleva våld i hemmet.
Vadå målsägandestatus?
3
December 29, 2020
Avsnitt 3. Vad innebär den lag som riksdagen ska rösta om i januari? Hur kommer den att påverka dig som ser, hör och känner till våld i hemmet? I detta avsnitt får vi se kampanjledare Vera-Linn tala med Lagrådet, och advokaten Rebecca Lagh berättar om hur lagen kommer att påverka barn och unga.
Förövaren har fortfarande makten
2
December 15, 2020
Avsnitt 2. "Att vara anonym är som att inte finnas", säger ambassadören "Frida". Varken hon eller någon ambassadör får berätta vilka de är. Då riskerar vi förtal. Men hur ska en som utsatt kunna berätta sin story och hjälpa andra?
Jag kommer att vara SÅ stolt över mig själv
1
November 30, 2020
Avsnitt 1. Idag träffar vi en ny ambassadör! Jonna heter hon (fast egentligen heter hon något annat). Vi pratar om vad det innebär att bevittna våld och hur det fick Jonna att må, både som barn och idag. Medverkar gör också Anna Norlén, barnpsykolog.
COMEBACK FRÅN COSTA RICA
0
November 20, 2020
Pilotavsnitt. Isabell gör comeback! I dokumentären Say Something från 2016 mötte vi Isabell. Idag bor hon på Costa Rica och berättar i MIN STORY om hur det var att vara ambassadör för SE BARNEN, hur hennes liv ser ut idag och hur våldet påverkat henne.