• FÖR UNGA
  • FÖR YRKESVERKSAMMA

DOKUMENTÄRER

Film and Tell producerar dokumentärfilmer för positiv samhällsförändring. Genom vår metod Real Stories – Real Change skapar vi initiativ som informerar, engagerar och bryter ny mark i flera av vår tids viktigaste samhällsfrågor. Vi tror på filmens kraft att nå många människor – hela vägen fram. SE BARNEN är vårt äldsta initiativ som vi drivit i tio år. 

SE BARNEN har skapat två dokumentärer som heter Say Something och My Life My Lesson. Båda filmerna är Kristallen-belönade för bästa dokumentärfilm. I filmerna berättar vi om våld i nära relation genom att följa två ungdomar som själva sett, hört och känt till våld i hemmet. Det här är två av minst 160 000 barn i Sverige som upplevt samma sak.

Vi har visat dokumentärerna för över 11 miljoner TV-tittare och för drygt 12 000 personer på fler än 300 workshops. I vår ambassadörsverksamhet får unga och några föräldrar som själva har levt med våld möjlighet att berätta om sina erfarenheter.
Vi arrangerar möten mellan våra ambassadörer, beslutsfattare, riksdagsledamöter och regering. Vi träffar också många olika organisationer – såväl ideella, statliga, som kommunala – för vi vill skapa ökad kunskap om hur man upptäcker och hanterar våld. 

Vill du boka en filmvisning? 
Genom att boka en filmvisning får du rättigheter att visa våra filmer för exempelvis en skolklass, föräldragrupp, kollegor eller annan grupp människor. Vi kommer med och håller samtal om filmerna och våld i hemmet ur barn och ungas perspektiv. 

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.