för varje barns rätt
till ett hem fritt från våld.

samhällsproblemetom se barnen och min storyvar med och bidra

samhällsproblemet

Två barn i varje skolklass har någon gång upplevt våld mellan de personer som ska stå för tryggheten i deras liv. Det handlar om minst 200 000 barn som lever med våld i hemmet.
läs mer

vad vi gör

SE BARNENs mål är  att inget barn ska behöva se, höra eller känna till våld i hemmet.

Sedan starten 2010 har vi arbetat för att barn och unga ska få bättre tillgång till stöd och behandling och ett starkare rättsligt skydd. 

SE BARNEN drivs av Film and Tell och 16 partners. Film and Tell producerar dokumentärfilmer med syfte att skapa positiv samhällsförändring. Våra dokumentärfilmer My Life My Lesson och Say Something lyfter en samhällsfråga som länge varit osynlig. 

Nu har vi ett nytt spännande projekt – MIN STORY finansieras av Allmänna Arvsfonden och ägs av Ericastiftelsen, samt drivs av Föreningen Film and Tell. Genom dokumentära berättelser ger vi barn och unga som ser, hör eller känner till våld i hemmet ett utrymme att berätta sina historier. Med utgångspunkt i verkliga berättelser arbetar vi kunskapshöjande och opinionsbildande genom bland annat workshops, utbildningar, filmvisningar och långsiktiga partnerskap.
läs mer

erbjudande

Investera i positiv samhällsförändring 

Vi tror att kunskap och information är ett viktigt första steg för att på sikt minska antalet barn som upplever våld i hemmet, och i nuläget hjälpa dem som ändå gör det.
kunskapshöjande insatserpartnerskap

partnergrupp

nyhetsbrev

Film and Tells nyhetsbrev utkommer varannan månad. Du kan när som helst avprenumererera på nyhetsbrevet. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter i enlighet med GDPR.
Kul att du är med! Ditt första nyhetsbrev kommer inom kort!
Hoppsan! Något blev visst fel...
FILM AND TELL
Reimersholmsgatan 4
117 40 Stockholm
FacebookInstagramYoutube