Våra ambassadörer

Anna, 23 år

”Hans beteende var som värst vid olika högtider – framförallt på julen. Jag minns särskilt julen då jag just fyllt elva år. Jag och mina småsyskon var utomhus och byggde en snölykta. Då hörde vi mamma skrika inifrån huset. Vi sprang snörvlandes in i huset och såg att hon var blodig i ansiktet. Han ströp henne och som vanligt försökte vi få bort hans händer. Han slutade ett tag. Sen skallade han henne.”

Johanna, 27 år

”Allt har påverkat mig. Jag bär på mycket hat och är väldigt arg. Jag lider av panikångest och depressioner. Jag är otroligt rädd att det ska hända mig också, att jag ska gå in i ett förhållande och bli kontrollerad och misshandlad och inte förstå vad som händer. Jag vet inte vad som är normalt.”

Erik, 19 år

”Redan när jag var elva visste jag vad en våldtäkt var, för att pappa hade tvingat sig på och slagit mamma. Jag tänkte inte på att man kunde ringa polisen, men jag sade till mamma att hon måste skilja sig. Allt var väldigt konstigt.”

Ida, 31 år

”Det värsta var att se mina föräldrar slå varandra och att se mina syskon bli slagna. Det är det som har påverkat mig. Jag kunde ibland bli slagen själv. Det var standard att ha blåmärken, men oron för dem jag älskade var det värsta. Jag är äldst och skyddade mina syskon, men jag kunde inte skydda dem helt.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Boka en föreläsning eller ett möte med oss?
Slipgatan 9, 117 39 Stockholm
sebarnen@filmandtell.com
08- 558 038 30
073- 622 86 28